Ízlelgessük ezt a szót egy kicsit: sztárszakács. Nálunk is biztos van ilyen, én nem vagyok benne a kulináris szubkulturában, de az biztos, hogy a hazai séfek marketingje gyerekcipőben jár a tengerentúl karriert befutott konyhamesterekéhez képest, akik nem csak a főzéshez értenek, hanem maguk menedzseléséhez is. Hirtelen Ramsay neve ugrik be, aki ugye skót, de ettől még igazi karriert akkor futott be, amikor elment Amerikába és ott zavarta el a picsába a tanoncokat (az ő szuperképessége a folyamatos káromkodás), mai alanyunk ezzel szemben Ohio államban látta meg a napvilágot, de Ming Tsainak hívják, szóval vehetjük külföldinek is akár.
Az Evőpálcikával Amerikában című új sorozat főhőse arra vállalkozik, hogy a tévés-utazós-főzős műsorokban megszokott keretek között (elmegyünk, megvesszük, megfőzzük, megesszük) valami újat prezentáljon, ami ebben az esetben a tájjelegű ételek és a kínai ízek ötvözése. Ming az USA államai mellett a Polinéz és Karibi szigetvilágot látogatja végig, és ahol megáll, fog magának egy helyi erőt, aki elmondja neki, hogy konkrétan ott milyen ételeket főznek, hogyan ízesítenek és így tovább, ezt Ming pedig megbolondítja a saját ízvilágával, aztán reménykednek, hogy az alabamai farmerek ne akarják agyonverni az édes-savanyú sündisznópörkölt után. A szakácsról bővebben itt és itt lehet olvasni.
Hol látható: TV Paprika, kedd 21:00, permier március 20.
toi 2007.03.20. 11:41:57
2007.03.20. 12:30:57
Veo 2007.03.21. 14:27:18