Tony Bourdain egy nagyon híres szakácsember, és ebből kitűnően meg is él. Írt könyveket (a Konyhafőnök vallomásai itthon is kapható, tessen klikkolni ide), melyekből mindenki megtudhatja, hogy mitől jó egy mártás, és miért nem szabad mondjuk hétfőn rákot rendelni egy étteremben, de nem fikázza agyon feleslegesen a vendéglátóipart (nem szarunk oda, ahol eszünk, ugye), csak elmeséli azt, amit a hetvenes években induló pályafutása alatt tapasztalt. Egy rövid életű sitcomban meg is filmesítették az egyébként lebilincselő történetet, de bebukott a dolog - kár érte, mi jókat kacagtunk rajta (Kitchen Confidential címen tessék keresni).
A reality műsorok egyik alfaja a "szakács főz helyi érdekességeket" című variáció, ennek egy vadhajtása a "szakács utazik mindenfelé és helyi cuccokat eszik", aminek apropóján ez a poszt is született: Anthony Bourdain mester ugyanis felkerekedett, és Mexikótól Japánig utazva belekóstolt minden helyi csemegébe, sült hernyó és nyers hal, meg amit (rém)álmaiban el tud a magyar gyomor (pörkölt rulez) képzelni, a TV Paprika pedig rövidesen meg is mutatja nekünk, hogy milyen volt mindez, színesben, magyar alámondással.
Hol látható: TV Paprika, december 8-tól péntek esténként.
Agent T 2006.12.04. 16:54:46
cozumel 2006.12.04. 20:40:58
HollyFcuk 2006.12.05. 14:18:22