Pont a múltkor hallottam egy olyan eget rengető bölcsességet, hogy a biokaja hülyeség, mert a levegő úgyis szennyezett, meg az ipari társadalom mérgei mindenbe beszivárognak és így tovább. Ez persze értelmetlen felvetés, mert a bio nem azt jelenti, hogy 100%-os tisztaságú, ezt nem is várja senki el, a kérdés inkább az, hogy mit jelent az, hogy bioélelmiszer, mitől lesz valami bio, és ki szavatolja ezt. Ha minden igaz, a TV Paprika új, saját gyártású, tizenkét részből álló sorozata pont ezekre a kérdésekre adja meg a választ, bemutatnak biogazdaságokat, biotermékeket, azt, hogy hogyan nevelik, gondozzák a bio-állatokat, hogyan termesztik, szüretelik, tartósítják a bio-növényeket, és persze az is kiderül, hogy milyen szabályoknak kell megfelelnie egy bioterméknek.
A sorozat csütörtökönként 21 órakor látható, a Szép új bio-világ első epizódja ma (csütörtökön) a TV Paprikán.
A csatorna egy másik saját gyártású sorozatot is útjára indít a héten, méghozzá egy másik divatos témában: Magyarország esete a bűvös Michelin-csillagokkal. Közhely ugye, hogy hazánkban nincs Michelin-csillagos étterem, persze a csúcsgasztronómia az átlagpolgárt nem érinti, ettől még lehet jókat zabálni, a probléma csak annyi, hogy szeretjük magunkat gasztronómiai nagyhatalomként látni, pedig ez nincs így. De ne legyen félreértés, az Előszoba című sorozat nem az önostorozásról szól, hanem épp ellenkezőleg: azt a 16 magyar éttermet veszi sorra, melyek kimondva is a csillag várományosai, vagyis egy ajánlást kaptak a Michelin Guide-ban. Az epizódokban részletesen bemutatják e helyek jellegzetességeit, gasztronómiai irányultságukat, a séfeket, és 2-3 tipikus fogást, melyek az adott helyet leginkább jellemzik. A műsorvezető Karakas Csaba lesz.
Az első adás most szombaton (július 4.) kerül adásba 21 órától.