Ízes élet a címe, és igen, mi is érzékeltük az áthallást a Super TV2 Édes életjével, de csak csendben verjük a fejünket az asztalba, és letudjuk ennyivel a dolgot, mert minek baszogatni egy földön fekvő, vérző embert, ugye. Nem sportszerű. Ha valakinek nem esett volna le: a földön fekvő pali a TV2.
A március 7-től jelentkező műsor reggelente, a Mokka végén jelentkezik, szombatonként pedig kap egy fél órás adást 10:20-ról. A főszereplője Pataky Péter séf, a téma a legújabb konyhai trendek, receptek és trükkök. A sajtóközleményből minden további kiderül, a hajtás után olvasható.
UPDATE: egy olvasónk jelezte, hogy a címes áthallás inkább a másik irányba működik, mivel:
A műsor korábban az RTL Klubon volt képernyőn, és bőven az Édes élet előtt már Ízes élet volt a címe, Mautner Zsófival és később Pataky Péterrel. Ahogyan az a'la Car (Istenes Lászlóval), úgy ez is átköltözött a TV2-re, a cím is megmaradt, csak pont kapóra jött az Ízes élet - Édes élet áthallás.
Ezek szerint ez is az IKO egyik szponzorált műsora lehetett, ami a gyártóval együtt költözött RTL-TV2 viszonylatban.
Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
„Nagyon sok trükköt, praktikát megosztunk majd a nézőkkel, hogy könnyebbé tegyük az életüket a konyhában. Az a tapasztalatom, hogy sokan félnek a főzéstől, nincs önbizalmuk az embereknek. Célom, hogy ezen változtassak, hiszen nem olyan bonyolult ez, csak bátorság kell hozzá. Magyaros ételeket épp úgy készítünk majd a műsorban, mint a nemzetközi konyha fogásait, szerintem izgalmas lesz” – mondta Pataky Péter séf.
Az Ízes élet stábja megmutatja, hogyan lehet a hagyományos fogásokat újszerűvé alakítani, mitől lesz egészségesebb egy étel anélkül, hogy többet költenénk rá. A legegyszerűbb, legolcsóbb és legegészségesebb elkészítési módok mellett Pataky Péter vendégeivel együtt mesél az ételek történetéről és élettani hatásairól is.
Hol látható: Ízes élet, TV2, március 7-től minden hétköznap reggel a Mokkában, szombatonként pedig 10:20-tól.
Jasinka Ádám 2016.03.04. 13:38:37
zsebatya 2016.03.05. 09:48:21
Félreértés ne legyen: nem a hölgyeket akartam bántani. Az elhízás lehet betegség is, szerencsétlen genetikai adottság is. De ha a dolgok nem stimmelnek, akkor nem stimmelnek.
Mautnerről meg csak még annyit, hogy karácsony előtt azzal a döbbenetes információval lepte meg a nézőket, mely szerint ő a párolt káposztát különleges trükkel készíti, cukrot is olvaszt alá. Hát tényleg? Bravó, kösz. Ez már tényleg a gasztronómia csúcsa. Sőt, csucsa.