A Master Chef című gasztrovetélkedő olasz kiadásának egyik szakácsa (nálunk leginkább a Konyhafőnök hasonlít a műsorra) elég nagy bajba került, mert a műsorban olyan ételt főzött, amihez galambhús kellett. Mivel a Michelin-csillagos szakács, Carlo Cracco, nem nagyon értette mi a probléma azzal, ha valaki galambot eszik, Lorenzo Croce, az olasz állatvédő liga elnöke elmagyarázta neki: a galambok az európai törvények értelmében vadon élő állatoknak bizonyulnak, melyeknek lakókörnyezetét és életét a törvények védik, levadászásuk nem engedélyezett.
Croce egyébként nem sokat tökölt, és a rendőrségen fel is jelentette a szakácsot azzal az indokkal, hogy ha egy ilyen nagy nézettségű, népszerű műsorban bemutatnak egy olyan receptet, amihez az egyik alapanyag a galamb, az nagyon hamar el fog terjedni, és ez komoly veszélyt jelent az ország galambállományára. A probléma ezzel csak az, hogy vannak ugyan vadon élő galambok az olaszoknál, ahogy Európa összes többi országában is, de vannak tenyésztett, kifejezetten a húsukért tartott galambok is, melyek közül Cracco is válogatott az ominózus vacsorához.
Baaah 2016.03.04. 14:31:25
Neocon 2016.03.04. 17:26:13
sans paraben 2016.03.04. 19:46:02
Az allatvedo meg csak kihasznalta a hirverest, ha nem vedett galambot foztek, nem lesz belole semmi.
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.03.04. 21:41:57
capacete 2016.03.04. 22:40:48
Baaah 2016.03.05. 13:18:50
báró Csekonics 2016.03.08. 12:51:22