Van ez így, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, ugye. A tegnapi Konyhafőnök adás vége előtt tíz perccel jelent meg ez a bejegyzés a Facebookon, amiben ellőtték, hogy ketten esnek ki a műsorból. Pár rajongónak el is tolták az estéjét ezzel, de hát legyen ez tanulság a jövőre:
Amíg be nem fejezed a téged érdeklő epizódot, nem mész fel a netre, mert elspoilerezik az egészet.
kicscsávók 2015.10.14. 10:01:51
Terézágyú 2015.10.14. 10:17:57
Jesszusom, ennek a műsornak is vannak rajongói...??!!
sandrativadar · http://queenfan.gportal.hu 2015.10.14. 10:30:09
Vittore. 2015.10.14. 10:30:09
Persze, nem a rák szétbontásáról, meg a Szent Jakab-kagyló tálalásáról beszélek, de üdítő valami normális gasztronómiai műsort látni ebben az országban. Azt tudod, hogy az egyik főzős FB csoportban lehurrogtak, amikor azt mondtam, talán nem kellene löncshús konzervből "húsos tésztát" csinálni? Mindjárt "gazdag" lettem, meg szemét, pedig most megnéztem a löncshús árát, valami 400-500 forint egy konzerv, abból meg friss sertés darált hús is kijött volna. Biztos vagy benne, hogy erre az országra nem fér rá egy kis gasztrokultúra?
dummdumm 2015.10.14. 10:38:35
ladislaus 2015.10.14. 10:39:09
Artie 2015.10.14. 10:40:55
Mit vársz ott, ahol nincs egy normális nemzeti ételünk, mert ami van, az vagy ötvenes évekbeli találmány (hortobágyi húsos palacsinta), vagy a zöldség módszeres szétbaszása (főzelék, rántással), vagy elbaszott recept (gulyásleves/pörkölt/paprikás, amit az emberek 99%-a rosszul csinál), vagy egyszerű lopás és magyarként eladás (paprikás csirke, töltött paprika).
Nagy gáz, ami itt van, na.
Up yours 2015.10.14. 11:03:47
Macropus Rufus 2015.10.14. 11:25:50
"gulyásleves/pörkölt/paprikás, amit az emberek 99%-a rosszul csinál"
és te természetesen az 1%-ban vagy. Már ne is haragudj de ízlésben vitázni....
nolto 2015.10.14. 11:31:07
kovacsbelane 2015.10.14. 11:31:49
Mondjuk mutass egy tetszőlegesen kiválasztott nemzetnek olyan receptjét, ami tök eredeti, nem fordul elő sehol máshol... Ja, hogy igazán nincs olyan.
Vacsi 2015.10.14. 12:05:22
@kovacsbelane: a shepherd's pie egész eredeti az angoloknál, vagy Izlandon a rohasztott cápahús.
@Macropus Rufus, @kovacsbelane: a 40 fölötti korosztály szereti undorítóan túlfőzni/túlsütni a húsokat (pl. pörköltnél ez tipikus hiba) és zöldségeket, mert szerintük ha "nyers" marad meghalsz tőle. Nálam a női felmenők hepajkodnak mindig, hogy wokban nem vagyok hajlandó 1 óráig sütni a csirkehúst, vagy sütőben a disznót 3 óráig. A véresen elkészített marha meg egyenesen halálos bűn a szemükben. A sushitól undorodnak, mert hogy nyers a hal benne, de amikor rávilágítottam, hogy az általuk annyira szeretett tonhalkonzervben is nyers hal van, akkor meg azon ment a hiszti, hogy az biztos meg van főzve.
2015.10.14. 12:30:23
Ancilla 2015.10.14. 12:33:19
2015.10.14. 12:35:25
Terézágyú 2015.10.14. 12:40:37
Azt értem, hogy nézik, azt is elhiszem, hogy "színvonalas" - na de hogy rajongói vannak??????
Esetleg egy kultuszfilmnek, vagy kultuszsorozatnak - ámbár én nem mondanám a legkedvesebb filmemre se, hogy én a rajongója vagyok.
Főleg egy frissen indult főzősműsornak...
Get a life - ahogy Lao-ce mondotta...
nolto 2015.10.14. 12:43:59
Na én meg azt nem értem, hogy mi a jó abban, hogy nyersen vagy félig nyersen szolgálnak fel kajákat. És nem attól félek, hogy meghalok a nyers kajától, hanem egyszerűen rossz az íze és nem tudom megenni.
Macropus Rufus 2015.10.14. 12:44:26
A Sushit én sem szeretem ua. néha benyomok 1-1 konzerv halatt ami ugye szintén nyers.
De ezek mind mind az egyéni ízlés dolga. Sztem.
Vittore. 2015.10.14. 12:46:08
kovacsbelane 2015.10.14. 12:50:50
Ízlésről és szokásokról meg igazán felesleges vitatkozni, én pl azt szeretem, ha hosszú, híg a leve a pörköltnek és a hús nincs nagyon lepirítva, a férjem meg lepirítva szereti, rövid, tömör szafttal. Szerintem az a pörkölt van elrontva, amit nem lehet megenni...
Van, aki roppanósan szereti a tésztát, én meg akkor, amikor puhára van főzve. Van, aki ressen eszi a zöldséget, és van, aki krémesen. Én a kézi tarhonyát szeretem és azt se bánom, ha összeáll gömböcökbe, a kovácsbéla meg a gépi tarhonyát, szigorúan annyi vízzel amennyit felvesz, hogy pergős legyen.
Na, tegyél igazságot, légyszi.
kovacsbelane 2015.10.14. 12:53:38
Vacsi 2015.10.14. 12:56:37
Említették még fent az agyonlisztezett főzelékeket is, arra csak annyit, hogy én azóta szeretem a főzeléket (26 évnyi tömény utálat után), mióta nem liszttel sűrítem be, hanem krémsajttal turmixolt főtt krumplival (lisztérzékenyeknek ez külön előny).
panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2015.10.14. 13:06:10
A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2015.10.14. 14:09:35
"híg a leve a pörköltnek és a hús nincs nagyon lepirítva"
Na akkor te nem a pörköltet szereted, hanem valami paprikás ragut
és ez nem ízlés kérdése