Jó messze van még, de azért beharangozzuk Jamie-t, ugyanis jön vissza a Spektrumra. Mármint Jamie Oliver. Tudjuk, vannak, akik utálják, ahogy kevergeti a rukkolasalátát, meg ahogy a tésztát gyúrja, de hát ezért amúgy is háromszorosan megfizettek neki az olasz háziasszonyok, amikor náluk járt, szóval annyira nem veszélyes a fickó. Az augusztus végén induló szériának érdekes témája lesz, hiszen mi magyarok is rengeteg disznót zabálunk. A Jamie - a nagy malacshow című műsorban ugyanis a húsokkal kapcsolatos slágertémákat járja körül a séf: nagyüzemi tartás kontra háztáji disznó, mitől jobb ez utóbbiak húsa, szalonnája, zsírja, miért olcsóbb a disznóhús a szupermarketban, mint a hentesnél. Arra is választ kapunk, hogy Nagy-Britanniában miért csökken a sertések száma. És a legviccesebb, hogy Jamie igyekszik majd eloszlatni a disznóhússal, a hurkával, a kolbásszal és a szalonnával kapcsolatos tévhiteket. Én mondjuk első körben arra lennék kíváncsi, mik ezek a tévhitek.
Jamie - a nagy malacshow augusztus 30-ától vasárnaponként 12:25-kor.
Szeptemberben egy másik Jamie Oliver-sorozat is indul a Spektrumon, Főzz otthon Jamie-vel címmel. Ez is slágertéma: miért trágya a félkész koszt, így foglalhatnánk össze röviden és velősen, de inkább idézzük a műsor leírását, mert elég lényegretörő:
"Mialatt Anglia-szerte igyekezett megreformálni az iskolai menzák kínálatát, Jamie Oliver rádöbbent, hogy nagyobb a baj, mint gondolta. Annak ugyanis, hogy Nagy-Britanniában – sőt, egész Európában – egyre nő az elhízott gyerekek száma, nemcsak az iskolai ételkínálat az oka. Vidéken különösen jellemző, hogy a gyerekek elsősorban hízlaló, kész és félkész ételeket fogyasztanak. Jamie elhatározta: mozgalmat indít annak érdekében, hogy a háziasszonyok minden nap friss ételt tegyenek az asztalra. Be akarja bizonyítani nekik, hogy kevés pénzből, gyorsan is lehet ízletes, tápláló és mégis egészséges fogásokat készíteni."
Szóval le a félkész koszttal és a dagadt gyerekekkel! Megjegyzem, gyerekkorunkban egész nyáron csak hízlaló kajákat ettünk a nagymamáknál, rétesek, piték, palacsinták, kenyér, kenyér, kenyér, csak aztán leszaladgáltuk.
Főzz otthon Jamie-vel szeptember 6-ától vasárnaponként a Spektrumon.
drP 2009.08.03. 15:53:32
A hurka kolbász dolog, meg háttt, nem nagyon esznek ilyesmit. semmi olyat nem esznek, ami nem csak hús, Szalonnából csak bacon. Egyszer akartunk venni csirkemájat, de a hentes tök hülyének nézett minket, de azt mondta, ha veszünk 20 kilót, hoz. Ezek után olyan perverzióval, mint a csirkenyak, be sem próbálkoztunk :-)
Der Beste 2009.08.03. 20:39:35
Főzni nem tudok, de ahogy az olaszos kajákat csinálja, az nagyon fasza. Kár, hogy nem iszik, mint Floyd.
amzso 2009.08.03. 21:56:57
0Hanga 2009.08.04. 09:13:38
Érdekes volt látni, hogy az angol gyerkekkel miket etetnek.
Valószinű azért is vannak nagyon oda a műkajákért, mert nincs igazan egyéni konyhájuk. Nem úgy mint mondjuk nekünk vagy akár az olaszoknak.
subidubinemértem (törölt) 2009.08.04. 10:48:41
Neton 2009.08.04. 18:27:22
kardi 2009.08.05. 07:13:57