Disclaimer

Ha a Mezzo tévét és a Spektrumot is 10 éve nézted utoljára mert azóta túl mainstream, vagy ha visszasírod az Ablak c. műsort, akkor tudd hogy az alábbiakat mi is tudjuk:

1) Nem, ez nem igényes műsor.
2) Igen, itt tart a hazai televiziózás.
3) Igen, erre van igény.
4) Igen, erről kell írni. 

Ja, és minden, a poszthoz érdemben hozzá nem szóló, offtopic, nyelvtannáci, gyalázkodó és/vagy személyeskedő kommentet figyelmeztetés nélkül törlünk. 

Írjon nekünk!

Olyat látott, hallott, olvasott, kattintott, amit eddig még soha? Van valami kínzó kérdése a sorozatokról, tévéről, médiáról, amire senki nem tud válaszolni? Írja meg nekünk!

Facebook oldaldoboz

Friss a Hogyvolton

Nincs megjeleníthető elem

Média és mozi az Indexen

Nincs megjeleníthető elem

Kulcsszavak

24 (312) a&e (133) abc (1958) ajánló (1699) amazon (112) amc (913) animációs (109) atv (217) axn (531) baki (261) barátok közt (144) baromság (130) bbc (403) beharangozó (281) beszól (314) blikk (338) bors (267) botrány (320) breaking (124) breaking bad (233) brit (512) bsg (258) bulvár (995) cbs (1865) celeb (108) cinemax (706) comedy central (518) cool (358) csaj (177) csi (159) cw (882) dexter (237) díj (247) discovery (249) discovery channel (111) doku (127) duna ii autonómia (111) duna televízió (1212) duna tv (169) dvd (302) előzetes (123) emmy (189) f/x (450) film (598) filmmúzeum (903) film (338) fnl (132) foci (171) fox (2048) fringe (163) fx (394) glee (227) grace klinika (173) gyász (206) HBO (107) hbo (2971) hbo2 (313) hbo comedy (125) himym (154) hír (2037) híradó (126) hírek (288) hírtv (126) history channel (116) homeland (123) horror (150) hősök (200) house (164) humor (140) idol (248) interjú (540) internet (484) itv (122) játék (146) jóban rosszban (119) kasza (229) kép (798) köztévé (140) kritika (618) lapszemle (169) lifetime (152) lista (178) lost (498) lóvé (164) lovetta (140) m1 (1692) m2 (991) mad men (109) magyar rádió (119) médiaipar (389) mgm (230) mokka (142) mtv (1149) mtva (264) nbc (2137) netflix (376) nézettség (1355) office (195) ortt (159) per (208) pilot (1034) pletyka (325) politika (310) premier (135) promó (268) rádió (341) reality (1934) reklám (323) remake (225) retró (287) rtl (635) rtl ii (146) rtl klub (2212) sajtóközlemény (116) sci-fi (158) scifi (207) sci fi (533) showtime (794) simpsons (115) sitcom (882) snl (276) soa (189) sorozat (11642) sorozathalál (123) sorozatpremier (266) spektrum (169) spinoff (114) spoiler (343) sport (320) sport1 (148) starz (214) survivor (218) syfy (382) szereposztás (1224) sztrájk (136) szülfel (109) talkshow (387) tbbt (233) tehetségkutató (228) tények (119) tévé (136) tévésorozat (148) the voice (100) tnt (390) trailer (182) trónok harca (758) true blood (215) tv (16483) tv2 (3194) tv6 (103) tv paprika (142) twd (307) twitter (119) újság (311) upfronts (107) usa network (316) való világ (100) vélemény (212) vetélkedő (301) viasat (551) viasat3 (647) viasat history (101) vicces (698) videó (3079) x-faktor (186) x faktor (111) youtube (240) zene (213) zone europa (356) Címkefelhő

A trutymó titka

Sztárnyomozó

2009. május 19. 14:05 kiricsizoltan 33 komment

Miből készül az igazi halászlé? Mélyhűtött halból, paradicsomból, hagymából, meg fűszerpaprikából, de nagyon fontos, hogy a paprikát csak a legvégén rakjuk bele, mert ha főzés közben keverjük bele, akkor megkeseredik (!!!!). Kedves kommentelők, a sokszor és rítusszerűen lejátszott bajai-szegedi vitához használt, elkoptatott érveket szépen el lehet csomagolni olajospapírba, nem lesz már rá szükség, mert itt a jó halászlé titka. Ja, meg az is, hogy a halászlének lassan kell főnie, három óráig. Gondolom, ezzel a bajaiak vitatkoznának egy kicsit, de kit érdekelnek az évszázados halászléháborúba belekattant bajaiak?

Igazából itt szöveg nem nagyon kell, a képek elég beszédesek. "Vannak olyan hazai termékek, amelyek nagyon-nagyon jó minőséget képviselnek, viszont keveset hallani róluk, és ezeket mutatjuk be" - mondta a promóinterjúban Váczi Gergő. A TV2 új műsoráról, a Sztárnyomozóról van szó, amiben mindenféle magyar terméket népszerűsítenek. Nem mindegyik ennyire bicsaknyitogató és idióta, volt már mélyhűtött spenót, meg tönkölytészta, kecskesajt, meg bonbonmeggy, azok nem annyira felkavaróak. A műsor szerencsére rövid, csak négyperces, úgyhogy elszúrni nagyon nem lehet, hacsak valakinek eszébe nem jut, hogy ha már a halászlé igazi hungarikum, akkor mutassuk meg, hogyan készül a valódi magyar dobozolt halászlé, vagy mi is, hadd dagadjon a magyar gasztronómiai kultúra, mint a disznósajt. Mondjuk az jó hír, hogy legalább tényleg hal van benne, és nem ponty alakú ipari szalonna, meg szárított halnyálka. Ugrás után még több étvágygerjesztő kép, és a videó.

 

 

Címkék: tv2 kaja baromság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moTa 2009.05.19. 14:10:27

Mint törzsgyökeres bajai ki kérem magamnak:) Nincs itt háború. Van a halászlé, amit Baján csinálnak és van a többi(amik inkább hallevesek..) és kész:)

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2009.05.19. 14:18:27

@moTa: :)

na és ehhez a paradicsomoshoz mit szólsz?

ttarvai (törölt) 2009.05.19. 14:21:31

Az, hogy jut eszébe váczi gergőnek a halainak imádása közben, hogy hogyan készül a halászlé. ó, milyen ötlettelenek voltak, akik megírták ezt a szkriptet.

moTa 2009.05.19. 14:26:33

@kiricsizoltan: Erre azt tudom mondani, hogy "legalább hal van benne":D

Mr.paksimogyoró 2009.05.19. 14:59:03

moTa 2009.05.19. 14:10:27
Mennyire igaz! Van a szegedi, meg van mindenféle tésztával elcseszett más :)))

lampionos · http://www.autostat.hu 2009.05.19. 15:17:03

miért pont ezt a béna sztárnyomozó dumát kell tolni? Nálam a diploma üti ki a biztosítékot!!!

moTa 2009.05.19. 15:25:20

@Mr.paksimogyoró: Szerintem ne vitatkozzunk, nincs min. Olyan szép az idő, inkább fogom a bográcsomat és kimegyek halászlét főzni:)

Casus Belli 2009.05.19. 15:55:21

Egy dolgot már régóta nem értek. Ez egy kereskedelmi televízió, semmi érdeke nemzeti értékeinket promózni. Az az érdeke hogy nézettséget kreáljon. Akkor miért erőltetik az ehhez hasonló műsorokat?

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.05.19. 15:56:23

De ez mitől sztárnyomozó? Sztárok után nem nyomoznak. Nem sztár nyomoz. Akkor meg mijaszöszért kell sztár meg egyáltalán: ki nyomoz itt? Az nyomozás, hogy hogy készül a halászlé?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.05.19. 16:25:19

a szegedi is jó
a bajai is jó
meg a balatoni is jó, meg a paksi is stb

a halászlé jó
pont

W Joe 2009.05.19. 16:26:56

Vannak dolgok, amiről jobb nem tudni, hogyan készül :)

moTa 2009.05.19. 16:27:00

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Persze, mind jó, ezt nem is cáfolom. Csak a többi az halleves, vagy maximum hallé:D

gatsy 2009.05.19. 16:31:25

Egyben egyezzünk meg, akár tiszai, akár dunai (nem a felsorolás sorrendje nem jelent semmi) :), a halászlé nem így készül!

moTa 2009.05.19. 16:35:34

@gatsy: Hát nem egészen:)

Isaura 2009.05.19. 16:35:50

"Az ötlet jó! ... A kivitelezés pocsék! Kezdetleges! Tudománytalan! Ezennel átveszem az irányítást!" /kancellár - Süsü/

Lasombra 2009.05.19. 16:38:37

a "sztár" az egy olyan szó a keritévéken, mint az "izé" vagy a "hát". nincs jelentésmódosító hatása, csak úgy odakerül töltelék gyanánt.
ja most hallottam, hogy a tv2-nél sztárok vannak, az rtl-en meg celebek, vagy mi. csak hogy nehogy összekeverjétek! :D

Isaura 2009.05.19. 16:44:35

"Főzünk egy jó nagy ebédet Süsünek! Tudományosan! Tudjátok ti egyáltalán, hogy milyen az igazi sárkányeledel? Először is: sok! Azért kell mindent összegyűjteni! Másodszor: különleges sárkányfűszereket kell belerakni! Annyira különlegesek, hogy még én sem tudom mindet fejből! Meg kell nézni a sárkánykönyvben." /kancellár - Süsü/

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2009.05.19. 16:49:30

@zaphodbb:
@Lasombra:
a sztárnyomozó cím az csak a keretsztori miatt van. itt mondja is a váczi gergő:

webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=395515

Lasombra 2009.05.19. 16:54:53

@kiricsizoltan: i see. így sem fogom nézni, de már könnyebben alszom el. köszi. :)

escéhá 2009.05.19. 17:00:43

A szögletes fedél hogy zárja le a kerek edényt? :-) Álkérdés volt. Mi az a sárga a só alján? Újabb álkérdés.

Hol lehet ezt kapni? (Mármint a végterméket.)Kik eszik meg, mint halászlét?

guyko 2009.05.19. 17:08:12

én nem vagyok se szegedi se bajai, de a halászlé tésztával sokkal finomabb - és nem tudom miért :)

zitoka 2009.05.19. 17:19:44

Jajj..
A halászléhez az elején adjuk hozzá a paprikát. Nem lesz keserű, csak ha elcseszik.
Ha végén tesszük bele a paprikát, akkor ízetlen, szintelen és főzés közben gusztustalanul néz ki...
És én tésztával is szeretem, de jobb anélkül, sok és sokféle (legalább 4, és ha lehet kecsege is legyen benne) hallal.

misztral 2009.05.19. 18:00:59

De gustibus non est disputandum. Uff.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.05.19. 18:07:51

most miért gusztutalanok a képek attól eltekintve hogy üzemi körülmények vannak? Ha a hal is ok, meg a paprika sem ólmos, akkor hol a baj?

Isaura 2009.05.19. 18:20:13

@Rorschach:
Gondolj arra, ahogy édesapád/édesanyád gondosan, megmossa, megpucolja a friss halat, szépen összedarabolja az otthonos konyhában, beleteszi a lábasba, ízesíti, keveri a fazékban, jön az illata.

Aztán nézd meg ezt a videót.

Így baromi gusztustalan, ahogy a haltorzók a vér színű lében esnek ki a csapon.

Én főzök, nap mint nap, ez akkor is gusztustalan. Főzni szeretettel lehet jót. Lehet, hogy bénán hangzik, de én hiszem.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.05.19. 18:33:55

@Isaura:

Ipari méretben bizony csak így lehet levest csinálni, óriáskuktában és lélektelenül, máshogy nem megy.

nemuccaszoc 2009.05.19. 18:38:47

Az a baj, ha a magyar konyha már ilyen asztalon (tv2) kerül terítékre. amíg csak győzike csinált húsleveset addig nem féltem.

Isaura 2009.05.19. 18:45:15

@Rorschach:
Oké, csak úgy akarta bemutatni, mintha Laci bácsi főzne...
Szóval, rosszul lett szerkesztve, nem tisztázták szerintem a célt. Amennyiben egy magyar vállalkozást szerettek volna bemutatni (éljen, az ötlet tényleg remek, én magyar termék barát vagyok), akkor ne vágjon már be ilyen képeket. A végén miért nem volt egy tányér halászlé, ami gusztusos? Miért kell a haltorzókat ömlő csapot nézni, meg ahogy trutymót kutyul? Azt gondolom, hogy így a sz.rnak adott egy pofont a szerző. És ráadásul a szándéka ellenére pont nem segítette a magyar vállalkozót. Pedig persze, lehet, hogy igenis finom.

Ezekkel a képekkel, ez gusztustalan egy ipari főzéshez nem szokott (emberek 99,9%-a) szemnek.

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2009.05.19. 18:58:38

@Rorschach: tökmindegy, hogy ipari, vagy nem ipari méret. ez kis méretben sem halászlé. azon a végtelenségig el lehet vitatkozni, hogy a dunai, vagy a tiszai az "igazi", de abban mindenki megegyezik, hogy ez nem halászlé.

nevezzék mondjuk halászlé-jellegű készítménynek.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.05.19. 23:11:20

így van! eleve nem lehet halászlének nevezni valamit, amibe paradicsomot tesznek, akármennyire is meg akarta magyarázni a fószer a videóban, miért is kell bele.

a halászlé öt dologból áll: hal, hagyma, só, paprika és víz.

az_árpi 2009.05.20. 03:04:12

Ja hogy ez ilyen How It's Made, Dirty Jobs koppintás. Kár, hogy a Gergő gyerek bamba arca itt kicsit jobban előtérben van, mint a bulvár műsorokban.

pizsama 2009.05.20. 14:53:16

Szerintem kár a különböző típusú halászléket rangsorolni, ha jól van elkészítve, mindegyik finom!
süti beállítások módosítása