Miből készül az igazi halászlé? Mélyhűtött halból, paradicsomból, hagymából, meg fűszerpaprikából, de nagyon fontos, hogy a paprikát csak a legvégén rakjuk bele, mert ha főzés közben keverjük bele, akkor megkeseredik (!!!!). Kedves kommentelők, a sokszor és rítusszerűen lejátszott bajai-szegedi vitához használt, elkoptatott érveket szépen el lehet csomagolni olajospapírba, nem lesz már rá szükség, mert itt a jó halászlé titka. Ja, meg az is, hogy a halászlének lassan kell főnie, három óráig. Gondolom, ezzel a bajaiak vitatkoznának egy kicsit, de kit érdekelnek az évszázados halászléháborúba belekattant bajaiak?
Igazából itt szöveg nem nagyon kell, a képek elég beszédesek. "Vannak olyan hazai termékek, amelyek nagyon-nagyon jó minőséget képviselnek, viszont keveset hallani róluk, és ezeket mutatjuk be" - mondta a promóinterjúban Váczi Gergő. A TV2 új műsoráról, a Sztárnyomozóról van szó, amiben mindenféle magyar terméket népszerűsítenek. Nem mindegyik ennyire bicsaknyitogató és idióta, volt már mélyhűtött spenót, meg tönkölytészta, kecskesajt, meg bonbonmeggy, azok nem annyira felkavaróak. A műsor szerencsére rövid, csak négyperces, úgyhogy elszúrni nagyon nem lehet, hacsak valakinek eszébe nem jut, hogy ha már a halászlé igazi hungarikum, akkor mutassuk meg, hogyan készül a valódi magyar dobozolt halászlé, vagy mi is, hadd dagadjon a magyar gasztronómiai kultúra, mint a disznósajt. Mondjuk az jó hír, hogy legalább tényleg hal van benne, és nem ponty alakú ipari szalonna, meg szárított halnyálka. Ugrás után még több étvágygerjesztő kép, és a videó.
moTa 2009.05.19. 14:10:27
kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2009.05.19. 14:18:27
na és ehhez a paradicsomoshoz mit szólsz?
ttarvai (törölt) 2009.05.19. 14:21:31
moTa 2009.05.19. 14:26:33
Mr.paksimogyoró 2009.05.19. 14:59:03
Mennyire igaz! Van a szegedi, meg van mindenféle tésztával elcseszett más :)))
McCartman 2009.05.19. 15:08:43
lampionos · http://www.autostat.hu 2009.05.19. 15:17:03
moTa 2009.05.19. 15:25:20
Casus Belli 2009.05.19. 15:55:21
zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.05.19. 15:56:23
A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.05.19. 16:25:19
a bajai is jó
meg a balatoni is jó, meg a paksi is stb
a halászlé jó
pont
W Joe 2009.05.19. 16:26:56
moTa 2009.05.19. 16:27:00
gatsy 2009.05.19. 16:31:25
moTa 2009.05.19. 16:35:34
Isaura 2009.05.19. 16:35:50
Lasombra 2009.05.19. 16:38:37
ja most hallottam, hogy a tv2-nél sztárok vannak, az rtl-en meg celebek, vagy mi. csak hogy nehogy összekeverjétek! :D
Isaura 2009.05.19. 16:44:35
kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2009.05.19. 16:49:30
@Lasombra:
a sztárnyomozó cím az csak a keretsztori miatt van. itt mondja is a váczi gergő:
webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=395515
Lasombra 2009.05.19. 16:54:53
escéhá 2009.05.19. 17:00:43
Hol lehet ezt kapni? (Mármint a végterméket.)Kik eszik meg, mint halászlét?
guyko 2009.05.19. 17:08:12
zitoka 2009.05.19. 17:19:44
A halászléhez az elején adjuk hozzá a paprikát. Nem lesz keserű, csak ha elcseszik.
Ha végén tesszük bele a paprikát, akkor ízetlen, szintelen és főzés közben gusztustalanul néz ki...
És én tésztával is szeretem, de jobb anélkül, sok és sokféle (legalább 4, és ha lehet kecsege is legyen benne) hallal.
misztral 2009.05.19. 18:00:59
Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.05.19. 18:07:51
Isaura 2009.05.19. 18:20:13
Gondolj arra, ahogy édesapád/édesanyád gondosan, megmossa, megpucolja a friss halat, szépen összedarabolja az otthonos konyhában, beleteszi a lábasba, ízesíti, keveri a fazékban, jön az illata.
Aztán nézd meg ezt a videót.
Így baromi gusztustalan, ahogy a haltorzók a vér színű lében esnek ki a csapon.
Én főzök, nap mint nap, ez akkor is gusztustalan. Főzni szeretettel lehet jót. Lehet, hogy bénán hangzik, de én hiszem.
Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.05.19. 18:33:55
Ipari méretben bizony csak így lehet levest csinálni, óriáskuktában és lélektelenül, máshogy nem megy.
nemuccaszoc 2009.05.19. 18:38:47
Isaura 2009.05.19. 18:45:15
Oké, csak úgy akarta bemutatni, mintha Laci bácsi főzne...
Szóval, rosszul lett szerkesztve, nem tisztázták szerintem a célt. Amennyiben egy magyar vállalkozást szerettek volna bemutatni (éljen, az ötlet tényleg remek, én magyar termék barát vagyok), akkor ne vágjon már be ilyen képeket. A végén miért nem volt egy tányér halászlé, ami gusztusos? Miért kell a haltorzókat ömlő csapot nézni, meg ahogy trutymót kutyul? Azt gondolom, hogy így a sz.rnak adott egy pofont a szerző. És ráadásul a szándéka ellenére pont nem segítette a magyar vállalkozót. Pedig persze, lehet, hogy igenis finom.
Ezekkel a képekkel, ez gusztustalan egy ipari főzéshez nem szokott (emberek 99,9%-a) szemnek.
kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2009.05.19. 18:58:38
nevezzék mondjuk halászlé-jellegű készítménynek.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.05.19. 23:11:20
a halászlé öt dologból áll: hal, hagyma, só, paprika és víz.
az_árpi 2009.05.20. 03:04:12
pizsama 2009.05.20. 14:53:16