Buday otthagyta Stahlt, meg a dobozba zárt meglepetéskajákat, és jól tette, mert ezt a mázsás testet bűn volt beszorítani abba a falatnyi konyhába és összezárni egy krémsajttal, meg egy Erős Pistával. Simán el tud vinni ő a hátán egy önálló, 25 perces főzőshow-t, és nemcsak a hűtőszekrény aljába lepotyogott szalonnahéjból, paprikacsumából és sólisztgyurmából tud remek kajákat főzni. Mondjuk az MTV-n futó új sorozat első részénél egyből megállt bennem az ütő, amikor láttam, hogy az alapanyagok bevásárlása valami teszkószerű műintézményben zajlik. Ha ez minden részben így lesz, akkor komolytalan az egész, akkor mehet a levesbe - gondoltam. De szerencsére a második részben töbszörösen korrigáltak, nemcsak hogy egy rendes piacon vásárolt be a séf, de Nagy Feróval még be is nyomott egy komplett menüsort a pecsenyesütőnél, ahogy minden igaz ember szokott, ha piacon jár. Vagy ha pecsenyesütő közelében. Vagy ha nem arra jár, de tök véletlenül mindig odasodródik. Lényeg, hogy a piacos, lacipecsenyés jelenet csúcs volt.
Tehát mindig van keretsztori, Buday főz a szumós edzőtársaknak, vagy a töki huszároknak, vagy a veresegyházi asszonykórusnak. A másik állandó kellék meg a sztárkukta, aki segít neki. Az első részben Bergendy István, a másodikban Nagy Feró. A koncepció meg ugyanaz, mint az ilyen főzősorozatoknál általában, nem az abszolút alapkajákat főzik meg, mert ez nem Juli-suli, inkább a középhaladó szintű háziasszonyok és háziurak a célközönség. Éppen ezért valamilyen szinten az alapfogásokat azért elmagyarázza a séf, de nem rántottcsirkét csinál minden adásban.
Ezzel a részével egyelőre nincs is semmi probléma, az viszont már necces volt, hogy Buday az első epizódban nem tudott egyszerre több helyre figyelni, főzni is, meg Bergendyvel is beszélgetni, ezért legtöbbször nem észlelte, hogy Bergendy éppen valamit mesél, simán félbeszakította, és időnként remek süketek párbeszéde-jeleneteket adtak elő ketten. A második részre ezen is sikerült valamennyit javítani, Nagy Feróval már döccenésmentesebben ment a show. Egyébként meg jó sokat spórolt az MTV azon, hogy nem neki kellett megcsinálnia Budayt, hanem szinte már készen vették át a TV2-től. Vagyis nem az MTV-nek kell felépítenie a semmiből, évek alatt, egy tévés rutinnal nem rendelkező séfből egy médiaszakácsot, hanem a brand már megvan, a rutin szintén megvan.
Szóval úgy tűnik, jól indult a főzőműsor, de mi inkább arra vagyunk kíváncsiak, hogy egy év múlva is nézhető lesz-e, hogy mennyi tartalék van ebben a koncepcióban, és hogyan fogják földobni, ha november környékére már kezd kifáradni a dolog.
Szombatonként 11:30-kor az m1-en. Korábbi adások megtekinthetők itt.
Laxa 2008.03.20. 12:34:59
Purell 2008.03.20. 13:22:34
Llew 2008.03.20. 13:44:46
georg 48 2008.03.20. 14:19:01
TCM 2008.03.20. 14:27:09
Girhes macska 2008.03.20. 14:30:29
Defektes nő lehetek, csak Jamie-t és Billt nézem.
geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2008.03.20. 14:30:54
kidpompeii 2008.03.20. 14:31:51
Joshuk 2008.03.20. 14:38:30
fáciha negra 2008.03.20. 14:39:15
Gestas 2008.03.20. 14:45:08
az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.03.20. 14:45:12
úúútálom, ha egy főzőműsorban a szakácsnő stáljudit és nájdzsellalószn haja belelóg a kajába és nyilvánosan nyalogatja a középső ujját. fuj.
éljen floyd, akinek a kajái ehetetlenek, de a műsora nézhető
vagy van most a bíbíszín két digó pasi, hát az nagyon jó
a masterchef-ben mondta a tévés producer: ahhoz, hogy valaki a tévében főzzön, nem kell feltétlenül főzni tudni, annak érdekes személyiségnek kell lenni. staljudit egyik sem volt.
buday az viszont nem rossz, sőt
Gestas 2008.03.20. 14:47:19
yokli 2008.03.20. 14:47:59
:DDDDDDDDDD
én sem nézek főzősműsorokat nő létemre (néha Jamie Olivert, mert tök érdekes zöldségei vannak), stahl judittól kiver a víz, félelmetes, ahogy huncutul mosolyog a nyers húsra, meg becézgeti a felkockázott hagymát, meg duruzsol a fehérborsnak, jaaaaj. + olyan szavakat használ, amik agykárosodást okoznak: zuttyintom, Hannuli, srb., brrrrrrr
meg kicsit az is röhejes, hogy "ugye mindenkinél van otthon egy kis fürjszemkivonat, és egy kis virgin-szigeteki pecsenyelépárlat és a spájzban biztos ott lapulgat egy kis laskára vágott aragula.
na, asszem kicsit off lettem.
bírom én ezt a dagi arcot, de fogyhatna kicsit, különben nem azért kerül le novemberre z adás, mert unalmas lesz...
gastro, missing in action 2008.03.20. 15:00:55
Egyébként így leírva a műsor szinopszisa a Két Duci Hölgyröl van lopva..
Stahl tényleg Nigella kópia, bár én mindkettőt utálom..
Floyd az isten, a norvég halászos részen a haverokkal is könnyesre röhögtük magunkat, ahogy bebaszva a kondérba rakosgatta a hozzávalókat: rénszarvas, folyami rák, halaprólék, kacsa, meg még nem tudom mik, de vagy 25 összetevő -- utánozhatatlan!
Vagy a Gazpacho készítés a felmosóvödörben!
Muhaha
vmickey 2008.03.20. 15:03:49
frontember76 · http://kemenyebbkeverek.blog.hu/ 2008.03.20. 15:04:28
2008.03.20. 15:14:35
egyszerűen teljesíthetetlen kérései vannak a stahlnak alapanyag ügyben, és én is félek, hogy a buday egyszer csak megfullad a saját hájától...nehéz lehet azért minden mp-ben 200kg-t cipelni..
A nagyferós műsort láttam és nekem nagyon tetszett, mert tök jó fej volt a feró, tök lelkes volt.
Lord Multifilter · http://filter.blog.hu 2008.03.20. 15:14:52
2008.03.20. 15:21:13
Hertelendi 2008.03.20. 15:22:23
georg 48 2008.03.20. 15:22:36
georg 48 2008.03.20. 15:24:49
Valaki más 2008.03.20. 15:25:51
jacint70 · http://jacint.blog.hu 2008.03.20. 15:26:58
A Budays műsor nagy hátránya, hogy a végén nem mutatták be a főzött kaja receptjét, így azért elég nehéz reprodukálni...
Valaki más 2008.03.20. 15:30:43
gastro, missing in action 2008.03.20. 15:34:55
Még Benke Laci bá' főz úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva, csak, túl hagyományos... Bede Robiék is elég jók - szakmai részre értem...
Indijoe 2008.03.20. 15:39:33
Én eddig úgy tudtam, hogy cukrász. Ő mondta egy régebbi műsorban.
Girhes macska 2008.03.20. 15:43:57
Próbáltam, de Nigella olyankor főz, amikor dolgozom. Floydtól hányok (bocs a rajongóktól), a TV-paprikáról annyit tudtam eddig, hogy a piacon lehet kapni és finom. Szombatonként 11:30-kor általában suliban vagyok és sajnos nem főzni tanulok. De azért igyekszem!
lepattanó korong 2008.03.20. 15:44:22
BRU 2008.03.20. 15:57:25
Azt én is osztom, hogy koppintás az egész, de ez a könyv tényleg jó.
georg 48 2008.03.20. 16:05:21
steadman · http://steadman.freeblog.hu 2008.03.20. 16:07:42
És ne mondjátok, hogy azért, mert a fokhagyma nem volt benne a dobozban, mert a fokhagymakrém sem!
geris 2008.03.20. 16:19:32
lacimaci666 2008.03.20. 16:22:04
Carnivora (törölt) 2008.03.20. 16:24:59
Stahl-t nem nehéz felülmúlni egy csomó kaját elkedz ehetőre készíteni aztán beleteszi a sok ehetetlen egzotikus hulladékot vagy fél liter piát ...
geris 2008.03.20. 16:28:15
Stahl alapanyagok nyilván lol, de a J.Oliver se nagyon nyomott még olyan receptet, amiben ne lett volna legalább egy ismeretlen/ beszerezhetetlen alapanyag...mint az angol főzős műsorokban általában. (Pl banánlevél wehehehe, a skála piacon biztos van, sőt már lassan a cigók is azt árulják az aluljáróban a paprika helyett, nem?)
Egyébként nem óriási átverés, hogy kb csak _angol főzős műsorokat lehet nézni a kábeltvken (Nigella, Floyd, J.O, meg az az étteremhelyrerakós pasas)? Angol konyha!! lol!!
Carnivora (törölt) 2008.03.20. 16:30:35
QCa 2008.03.20. 16:32:24
geris 2008.03.20. 16:32:55
Tenoce · http://www.deezer.com 2008.03.20. 16:37:23
lajosss 2008.03.20. 16:39:39
a magyar konyhanak igy is rosz hire van nem kellene meg egy ilyen egeszsegtelen kinezetu szakaccsal is rontani mint a
Budai,ez nem jelenti hogy nem csinalja jol.
so sok sikert mindegyiknek,
yokli 2008.03.20. 16:40:33
na jóvanjóvan, jóvanmá' ;), de ő nem is magyaroknak készíti a műsorát!
yokli 2008.03.20. 16:41:13
Gestas 2008.03.20. 16:44:00
Az utolsó bekezdéseden már én is sokat gondolkodtam.Anlia,mint gasztronómiai nagyhatalom,legalább is a TV-k szerint.Nevetséges!Hol vannak a Francia,Olasz,Kínai,"sztárszakácsok",hmm?
Carnivora (törölt) 2008.03.20. 16:44:46
Gestas 2008.03.20. 16:46:18
gastro, missing in action 2008.03.20. 16:49:20
Elég rendesen rendberakták az angolok éttermi kultúráját (és ugy a konyhakultúrájukat is) ezek a sztárszakácsok...
geris 2008.03.20. 16:50:57
kedd délutánonként tervezem, hogy lestandolok pár órára a Ferenciek terén az aluljáróba. Ja, és megpróbálok majd eladni pár banánlevelet is :)
J.O-val az a baj, hogy az egész világnak készíti a műsort, de nem hiszem, hogy bárhol a világban (kivéve Anglia) meg tudják főzni a receptjei 30 szászalékánál többet... És amióta jól meghájasodott, azóta már nem is az igazi na, mintha elvesztette volna a húdeegészségeseket főzök ám imidzst. Kár. Egyébként most a TV paprikás utazgatós "180cm de 52 kg vagyok és sokat cigizek és bármit megeszek" fazon műsora a kedvenc!
És senki se bántsa a szép kövér Budayt, mert tudvalevő, hogy egy férfi 90 kg alatt csak karácsonyfa dísz :D Pláne, ha szakács!
Carnivora (törölt) 2008.03.20. 16:51:54
Te sem mostanság jártál angoléknál ... a original angolok továbbra is sz*rt zabáznak :D
geris 2008.03.20. 16:54:20
Rendbe rakták, rendbe rakták. A tv-ben, meg a puccos éttermekben is tuti király a kaja. De én azért inkább bízoma kint comi-chefkedő cimborám beszámolóiban :) Elég gusztustalan a kaja, és általában csak só bors. De az még a süteménybe is :D:D
gorilla 2008.03.20. 16:54:57
:))
A Stahl műsora az unatkozó férjeknek való, amíg asszony takarít... :)
geris 2008.03.20. 16:59:13
ja, azért floyd az floyd. De már ráuntam kicsit :$
"A Stahl műsora az unatkozó férjeknek való, amíg asszony takarít... :) "
Attól félek, hogy ez inkább az ún. emancipált nőknek szól, aki nézi a stahlt, amíg a férj főz/takarít. :D Budayt kell nézni amíg az asszony takarít! Az a piacos hurkakolbász csinálja meg a hangulatot a szombati ebédhez, nem az olivaolaj :)
yokli 2008.03.20. 17:10:35
ok. legyen rajtad house-os kitűző, h megismerjelek, nehogy a hóvirágos nénit zaklassam
"És senki se bántsa a szép kövér Budayt, mert tudvalevő, hogy egy férfi 90 kg alatt csak karácsonyfa dísz :D Pláne, ha szakács! "
nyihhhhihihihihiiiiii :DDDD
gastro, missing in action 2008.03.20. 17:15:15
hát igénytelen emberek mindenhol vannak - ez áll a magyar konyhakultúrára is...
én nem tudom, hova jártok Ti ott vendégségbe?!?!?!:-D
geris 2008.03.20. 17:44:30
félek, nem oda, ahova te :D:D
az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2008.03.20. 17:49:08
jó, Mámi nem egy nájdzsellalószon, és kicsit soványabb mint a buday, nem alkoholista mint floyd, tök elérhető dolgokból főz, nem úgy mint dzsémioliver,nem lógatja a haját a kajába mint a stál és még sorolhatnám.
a lényeg, hogy itt mindannyian megőrülnétek a főztjéért!!!! mert végül is az a lényeg nem?
Xerxész és Leónidasz 2008.03.20. 17:53:39
Anubisz (törölt) 2008.03.20. 17:54:16
Nigella aranyos, a ausztrál faszinak olyan vigyora van, hogy észbontó, és ezek legalább többet tudnak mint az állandó és rohadtul unalmas muffinok...
bosszantó 2008.03.20. 18:00:28
NemAnonim 2008.03.20. 18:03:06
UK
en.wikipedia.org/wiki/Ramsay%27s_Kitchen_Nightmares
US
en.wikipedia.org/wiki/Kitchen_Nightmares
vagy:
en.wikipedia.org/wiki/The_F-Word
A major component of the programme is Ramsay's "Get Women Back in the Kitchen" campaign. In a self administered survey he found that three-quarters of women couldn't cook, with some 78% never cooking a regular evening dinner. Women found cooking to be a chore, whereas men found it to be an enjoyable activity. Ramsay claimed that women "know how to mix cocktails but can't cook to save their lives."
NemAnonim 2008.03.20. 18:07:00
youtube.com/watch?v=lWWtEMGN1_w
youtube.com/watch?v=pAQ8uyLpU-8
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.20. 18:07:42
megjeygezném, hogy amiket sthal, vagy jamei oliver főz, ahhoz az alapanyagot bármelyik szupermarketben meg lehet venni, csak körül kell nézni. tudom hogy ez azoknak az embereknek nem tünt fel, akinek a konyhaművészet a pörköltnél kezdődik, és a töltött káposztánál végződik.
az angol konyhát fikázóknak meg megsúgom, hogy a magyar konyhánál igénytelenebb és elmaradottabb nincs európában. csak mi szeretjük azt hinni, hogy a magyaros ételeket mindenki szereti. pl. a nagy világvárosokban, kb. tizszer annyi mongol grill-étterem működik, mint magyar konyhát vivő étterem. pedig a mongol gasztronómiáról nem nagyon hallani:)
stahl műsora, annyira koppintása nigella műsorainak, hogy abban is főznek.
stahl judit többet tett a magyar gasztro-kulturáért, mint a tv paprika összes félművelt ócska szakácsa, bederobival, és a serényivel az élen.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.20. 18:11:46
kifozde.blog.hu/2007/09/12/tv_paprika_avagy_mi_a_szart_eszunk_ma
bocs, hogy magamat ajánlgatom, de itt bővebben kifejtettem a véleményem a paprika tévé szakécsairól.
irrelevant 2008.03.20. 18:15:49
geris 2008.03.20. 18:21:23
1. Neked is nagyon megy az építő kritika, látom...
2. Milyen minőségben kaőpod meg azokat az alapanyagokata a teszkóban, hmm?
3. Banánlevelet melyik teszkóban lehet kapni, mert egyébként tök jó volt az a J.O.-s halas recept.
4. Miért gondolod, hogy a te szubjektív véleményed értékesebb a mi szubjektív véleményünknél?
5. "megsúgom, hogy a magyar konyhánál igénytelenebb és elmaradottabb nincs európában" - tehetek én róla, hogy anyukád/apukád ízetlenül főzött kiskorodban? egyébként pedig LOL és no comment
meg még tudnék mit írni, de sajna mennem kell, remélem majd a többiek...
irrelevant 2008.03.20. 18:21:42
A magyar konyha fikázása pedig azoknak a kedvenc sportja, akiknek a gasztronómia az ötcsillagos éttermeknél meg a sznob borszakértésnél kezdődik...
bosszantó 2008.03.20. 18:24:46
Amúgy meg ha európában nincs igénytelenebb és elmaradottabb a magyar konyhánál, akkor ajánlom menjél egyél akár az osztrákoknál, akár a németeknél vagy szlovákoknál. De nemzeti konyhát vivő étteremeben!
Nem fikázni kell, hanem ismerkedni vele. Pl nem csak pizza, hanem lepény is van a világon és nem csak abból a szaros és rohadt drága ruccolából lehet salátát készíteni, hanem pl a rendesen őshonos medvehagymából is..
De mostanában olyan nagy divat azt fikázni ami van és felmagasztolni ami másoknak van!
Remélem a fűszerpaprika helyet is őrölt chilit használsz mert az a menő. Te hozzáértő.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.20. 18:48:38
pont itt van a felelőssége a bederobi féle alakoknak, hogy az egyébként sem túl magas gasztrokultúrát, még mélyebbre taszítják. stahllal ellentétben, aki hirdeti, a jóminőségű alapanygok szükségességét, és nem vegetával és gulyáskrémmel főz.
bosszantó/geris
a kommented minden állításomat igazolta köszönöm:)
kunkorcsiga 2008.03.20. 18:52:52
yokli 2008.03.20. 18:59:26
stahl judit többet tett a magyar gasztro-kulturáért, mint a tv paprika összes félművelt ócska szakácsa, bederobival, és a serényivel az élen."
jiiiihhhhhiííííííííííííhhhíhí
nyihhhíííííhhíhíhíhíhíííííííí
muhahahahahahahaa
NemAnonim 2008.03.20. 19:02:12
Igen, szerintem is évtizedek kitartó munkájával sikerült a "rósejbni+panírozott_akármi - brassói - pörköltből_bármit_csinálok (gulyás, babgulyás, tokány, hortobágyi..)" szintre eljutni, a magyar konyhakultúrában, és a visszaút sem ígérkezik rövidnek...
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.20. 19:02:15
"otvospeter 2008.03.20. 18:21:42
A magyar konyha fikázása pedig azoknak a kedvenc sportja, akiknek a gasztronómia az ötcsillagos éttermeknél meg a sznob borszakértésnél kezdődik..."
tévedsz!
én nem fikázom, (bár lehet, hogy úgy tűnik), én el vagyok keseredve. hogy itt tartunk. a magyar konyha sokkal többre hivatott, de az elmult évtizedek begyöpösödöttsége, és a mindenjóahogyvan mentalitása tette tönkre. nézd meg egy magyar étterem kínálatát, nyomát sem találod igazi jó magyar ételeknek, (nekem ez a hobbim:gyűjtöm a régi magyar recepteket) csak a pörkölt-halászlé-töltöttpaprika háromszögben mozognak, vagy a mediterrán konyha magyrított/butított verzióját adják, és semmi kreativitás. tisztelet a kivételnek!
T.leo 2008.03.20. 19:06:36
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.20. 19:09:21
én nem azt mondtam, hogy a stahl a szakácsművészet csúcsa, de sajnos a magyar kínálatból, ő a legjobb. és ez egyben, a többi műsort is minősíti. stahl legalább nagy hangsúlyt fektet a friss és jóminőségű alapanyagokra, és a főzőiskolájában is erre tanit. a többi műsorban, a "szakácsok", szemrebbenés nélkül használnak előre reszelt parmezánt, vegetát, leveskockát, stb. amit egy szakácsnak a kezébe sem szabadna vennie. nem azt mondom, hogy egy háziasszony otthon ne használja, de egy szakács az igenis főzzön alaplevet, és ne leveskockából csinálja...
bosszantó 2008.03.20. 19:10:52
franjof 2008.03.20. 19:11:11
az kulon zavaro hogy a nigellat utanozza pedig az meg eppen nezheto
NemAnonim 2008.03.20. 19:12:30
---
Hogy honnan züllöttünk, arra az örök klasszikus:
youtube.com/watch?v=Bjo0wnEGJPI
NemAnonim 2008.03.20. 19:15:04
youtube.com/watch?v=TnEn-P7z_3Y
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.20. 19:17:21
lehet, hogy első indulatomban, nem fejeztem ki magam pontosan...
oOOOo
egy külön blogot szánok rá, ha lesz egy kis plusz időm. mert meg is kell azokat főzni:))
kertész 2008.03.20. 19:18:39
Köszi a videóért.
NemAnonim 2008.03.20. 19:19:29
:-D
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.20. 19:20:40
NemAnonim 2008.03.20. 19:24:46
"ha a vendéglős ad magára..."
"a szárnyas után?"
és az a tálalás, a mustáros edények...
és ami a legdurvább, hogy a KAJA mindeközben NEM tejszínbe forgatott pirosszőlőszem mentalevéllel, hanem a _rendes_ ételek... és mégis van stílusa...
ez persze nem csak Krúdy, hanem Fábry is, aki ezt meg tudta rendezni. Sértődés ne essék, de EZT a kultúrát nem kapod meg Stahl-tól. Pedig... pedig összességében semmi rendkívüli nincs benne, csak minden a helyén...
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.20. 19:42:20
"de EZT a kultúrát nem kapod meg Stahl-tól. Pedig... pedig összességében semmi rendkívüli nincs benne, csak minden a helyén... "
ez igaz. (stahl alapvetően az olasz konyhából merít.)
de sajnos mástól sem!:))
legjobban ez hiányzik. a magyar polgári éttermi kultúra (bocs az állandó ismétlést). az hogy legalább vasárnaponként étterembe járjanak az emberek. tudom ezt nem tehetik meg a legtöbben, de még aki igen, az sem teszi. az is igaz, hogy nem is lenne hova mennie, mert nincsenek már ilyen kisvendéglők. régen mindenkinek meg volt a törzshelye, ahol a pincér tudta, mit szeret a vendég stb...huszonkettes csapdája:(
amúgy ez a jelenet, nagyon ott van!:))) ezerszer is meg tudnám nézni, sose unom meg. csak megéhezek:))
Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2008.03.20. 20:28:54
Egyetértek veled! Gordon Ramsay a király!
Azért 3 michelin csillaggal tudhat valamit.
Azt kellene nézni. Tényleg mindenhol az egyszerűségre törekszik. A Kitchen Nightmare egyenesen zseniális.
Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.03.20. 20:39:25
Rigoletta 2008.03.20. 20:56:44
GGG77 2008.03.20. 21:37:14
GGG77 2008.03.20. 21:38:07
Angelo_ 2008.03.20. 21:45:13
öccá · http://dogsigns.blog.hu 2008.03.20. 22:40:09
phzs 2008.03.20. 22:50:54
Kedves K.O.!
A Szindbádot HUSZÁRIK ZOLTÁN rendezte.
Uff.
Ki az a Fábry?
brodaclop 2008.03.20. 23:46:57
De van par kulonbseg.
Az angol ettermi kultura sokat javult, es az un. angol sztarszakacsok mind kulfoldon tanultak eletuk egy szakaszaban. Raadasul sokkal jobban ertenek a musorkesziteshez, mint az olaszok es a franciak meg egyeb nepek, ezert tudjak exportalni a musorokat a vilagon mindenhova. Ennek szomoru mellekhatasa, hogy ezzel parhuzamosan a tradicionalis konyha szep lassan megpurcan, a regi nepi kajak mar reg kihaltak, a kocsmai kajak szinte mind mirelitek es a tobbi.
(Megjegyzem, azok a mongol grillek ugy mongolok, ahogy en. Kiveve ahol szolgalnak fel mormotat es birkaszemet, azt alairom.)
A masik, hogy bar az emberek 85%-a mindenhez sultkrumplit eszik, a sultkrumplihoz meg ecetet, de van valasztasi lehetoseged. (Vehetsz organikus muffint harom fontert, muhaha. Na jo, komolyan.)
geusz 2008.03.21. 08:04:24
Buday pedig egy szakember, éttermet vezet, kávézót nyitott mellette és a Szépművészeti Múzeum "utasellátó" szintű büféjéből csinált egy klassz helyet, finom szendvicsekkel, ételekkel, Gerbeaud sütikkel.
Persze képernyőre általában nem az kerül, aki hiteles vagy tehetséges, hanem ami az átlag magyar paraszt IQ hányadosának még nem túl magas. Kepes András értelmes emberekkel, orvosokkal, művészekkel, tudósokkal beszélgetett egy asztalnál érdekes témákról. a kutya nem nézte. Bezzeg Győzike, Anettka, Balázs, "Máónika", és a hasonszőrű műsorok nézettsége...
Ez van. De pont erre van a közszolgálati TV. Legalább ott legyen egy színvonal. Mert a kereskedelmi úgyis mindig azt fogja nyomni, ami az átlag IQ-nak megfelel...
cubalibre 2008.03.21. 09:03:35
És azt észrevettétek, hogy Jucika mindig lógó hajjal főz? Kérdés: mennyi az egy harapásra eső hajszálak száma?
rasheed 2008.03.21. 09:11:50
len_csi 2008.03.21. 09:23:47
Nem tudom, de nekem azt sugallja, ha az ő főztjét eszed, ilyen kövér d... leszel.
Bocs
borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2008.03.21. 10:13:53
rusnya 2008.03.21. 10:18:46
ethan blow 2008.03.21. 10:23:56
Amikor meg a Budayt nézem, mindig fulladni kezdek, nem tudom, mitől van ez, de megfigyeltem, műszerrel. Talán paraszomatikus...
72es évjárat 2008.03.21. 10:26:46
Buday műsora tetszett, szívesen megnézem majd, jó, hogy a neten is rajta van (ritkán vagyok tv-közelben). Megérdemelt már egy önálló műsort.
Gordon Ramsey személyes kedvencem, 3 Michelin-csaillagot nem osztogatnak akárkinek - és nem is szállt el tőle.
A Szindbád éttermi jelenetéhez csak annyit, hogy ezért vettem meg DVD-n: zseniális! :)
leg 2008.03.21. 10:56:14
cubalibre 2008.03.21. 11:30:39
Arról meg nem is beszélve, hogy kinyomják a könyvet mittomén 5000 példányban, de egy idő után (mondjuk a 2000. után) azt mondják, hogy ó, ez már a 8. utánnyomás.
leg 2008.03.21. 11:44:39
NemAnonim 2008.03.21. 18:14:13
phzs: mea culpa, valóban Huszárik. A Fábry pedig persze Fábri lett volna, természetesen, még el is írtam:
www.filmtortenet.hu/object.02cb4bff-c85d-4fd8-ad94-3d880b1cb55c.ivy
elnézést mindenkitől.