A TV Paprika új saját gyártású műsort indít szeptemberben, amelyben Kovács Lázár 18 különböző szerepben csinálja a rá kiszabott feladatokat, meg a könnyed lakomákat. A Séf legyen veled című főzőműsor inkább az élményekről és a civilekről fog szólni, mintsem sztárpárok puccos konyhabútorok közt megvillantott főzőbravúrjairól, amire már nem egy műsor lett felrántva. És nem is Lázár kulináris gasztrokalandjai lesznek levetítve, ahogyan vidéken vagy más országokban valami nagyon extravaganza ételt készít és eszik. Szóval nem egy sima "Jamie Olvier/Gordon Ramsay külföldre megy kuktáskodni" jellegű műsor magyarosított kópiájáról van szó. Lesz itt bohóckodás meg főzés is, de egyik sem szájbarágósan.
A sajtótájékoztatón Radnai Péter, a Chello Central Europe produkciós igazgatója is állást foglalt amellett, hogy az evés az egyik legjobb dolog a világon, így már egyértelműen körvonalazódik a sokadszorra is belénk sulykolt mondanivaló, hogy ez a műsor az evéssel és főzéssel kapcsolatos érzelmekről fog szólni. De nem kell a kifinomult ízlelőbimbók nászának gasztroorgazmusában tocsognunk, pusztán annyi lesz, hogy Lázár egészséges szinten elbohóckodik, majd összedob valamit és kész. Kovács Lázár olyan helyeken fog főzni, amik legkevésbé sem köthetők a gasztronómia fellegvárához. Ez így úgy hangzik, mintha egy diszkrétebb, de jóval szebb Gerilla Grill kerülne a képernyőre, azonban itt szó nincs könyvesboltban, villamoson, platós kocsin való sütögetésről, mert ugyan extrém helyeken, de nem ennyire extrém helyzetekben fognak Lázár ételei elkészülni.
Az alapkoncepció az, hogy Lázárt elküldik bizonyos helyekre, ahol valamilyen megpróbáltatásban részesítik, kicsit megszívatják cirkuszi zsonglőrködés, önkéntes tűzoltóság címszó alatt, amit a tévés szakács valamilyen főzős kihívással ellensúlyoz. A lánglovagok például chilit fognak enni, hogy kiderüljön belül is bírják-e a tüzet. Mondjuk a Volt fesztiválos adásban ilyen csínyre nem volt mód, csak Müller Péter Sziámi lett beállítva Lázár mellé, hogy az előre kiporciózott hozzávalókat a túlméretezett serpenyőbe ömlessze és nagy lendülettel kevergesse. De határozottan jó, hogy nem magáról a receptről szólt a főzés, egyszer nem hallani, hogy miből hány deka kell, mert itt az ételkészítés, mint élmény van a fókuszban. Az adás végén persze egy kedves női hang, kimerevített és jól fotózott képekkel megtámogatva elmagyarázza, hogy miből mennyi és hogyan kell, hogy az ételt magunk is elkészíthessük, mert elvégre ez egy főzőcsatorna műsora, ugye.
Van, aki jobban viseli Kovács Lázár stílusát és van, aki nem, de azt elárulhatom, hogy még én is többször elnevettem magam – pedig egész biztos, hogy nem az én korosztályom a műsor célcsoportja. Radnai Péter is tisztázta a dolgot, hogy nem kimondottan tetsző vagy nem tetsző sorozatot akartak készíteni, hanem valami olyat, ami érzelmeket kelt, legyen az jó, vagy rossz, a lényeg, hogy beszédtéma legyen, elvégre ez a televíziózás alapja. A műsorból 12 rész már elkészült, szeptember 14-től, hat héten át, minden szombaton és vasárnap egy-egy részt láthatnak a nézők. Ezt követően kis szünet következik a műsorban, amikor az őszi forgatásokra is sor kerül, ekkor Kovács Lázár Romániába megy a gesztenye fesztiválra, sőt egy lánybúcsún is bedobja magát, disznóölésben is megmérettetik, együtt főz majd Antonio Pasarellivel és Laci Hornáčekkel is. Nem beszélve a már kimondva is zseniális romkocsmás részekről vagy az operaházi eszem-iszomról, tudtam meg Radnai Pétertől, de mindent azért ő sem árult el, szóval lesz még meglepetés, élmény- és ízorgia dögivel.
Szpájk 2013.09.06. 15:02:40
ramika14 2013.09.06. 17:22:59
Bryan élete 2013.09.06. 17:55:49
pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.09.06. 20:15:32
én már a fény gyermeke vagyok 2013.09.07. 19:26:14
ScooHu 2013.09.09. 12:38:12
Plusz az asszonypajtás nevében is +1
nyirok 2013.09.11. 21:31:44