Valószínűleg Magyarország az egyetlen hely Európában, ahol nem egyszerű normális sajtot kapni. Azt ugyanis mindenki tudja, hogy a gasztronómiai kultúráját baromi nagy arccal hirdető hazánkban mindig minden helyett mást kapunk, ha közértbe járunk vásárolni. Ízű szeszes ital, tablettás bor, szójával összedarált ipari szalonna, és trappista néven árult éretlen massza, nagyjából ebből áll a hétköznapi ember számára a magyar gasztronómiai kultúra.
Hát épp emiatt lesz nagyon frusztráló a TV Paprika most induló sajtos sorozata. Én már akkor is idegbajt kapok, amikor Borbás Marcsi és Csizmadia András csapnak bor-sajt lakomát a Hírtv-ben, de ebben a sorozatban ráadásul három kontinens sajtjait kóstolja sorra Will Studd. Normandiai camembert, pincében érlelt tallegio, cheddar, stilton, és így tovább, plusz megismerhetjük a sajtmestereket is. Én poénból bemutattam volna a magyar kamu-trappistát, és az azt készítő vállalkozókat is, hadd lássanak csodát az emberek.
Az első rész most szombaton, július 8-án lesz, a címe: Sajtokról szenvedéllyel.
bsár 2006.07.06. 17:52:25
Pumpui 2006.07.07. 09:20:41
madz 2006.07.07. 09:28:33
Pumpui 2006.07.07. 09:45:05
madz 2006.07.07. 09:54:01
Pumpui 2006.07.07. 09:59:38
madz 2006.07.07. 10:01:41
Kozervnyi-tó 2006.07.07. 13:29:31
kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2006.07.07. 14:58:15
madz 2006.07.07. 15:38:39
kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2006.07.07. 17:00:20